Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

poniedziałek, 2 czerwca 2014

SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM

Robiłam już ryżową z kurczakiem i była pyszna, tym razem wypróbowałam z tuńczykiem, jest równie dobra, żeby nie była zbyt sucha dodajemy majonez lub jogurt naturalny :)



                                                                    SKŁADNIKI:

  • 2 torebki ryżu
  • 2 puszki tuńczyka
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 5 ogórków korniszonych lub kiszonych
  • 1 mała cebulka
  • 1 por, biała część
  • puszka kukurydzy
  • puszka fasolki czerwonej
  • 3-4 łyżki majonezu 
  • sól i pieprz
                                                             PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, gotowy odcedzamy i studzimy, przekładamy do miski, dodajemy odsączonego tuńczyka, dodajemy pokrojone w kostkę jajka, ogórki, pora i cebulkę, mieszamy, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę, dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku, dokładnie mieszamy, przechowujemy w lodówce :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz